Kode Etika kanggo Profesional Proyek

Pemegang sertifikasi Manajemen Proyek kudu tundhuk karo Kode Etik ing ngisor iki kanggo Profesional Proyek.

  • Minangka Profesional Proyek, kita bakal nindakake bisnis kanthi jujur lan etika ing endi wae ing saindenging jagad. Kita bakal terus ningkatake kualitas layanan lan bakal nggawe reputasi kejujuran, keadilan, hormat, tanggung jawab, integritas, kepercayaan lan penilaian bisnis sing bener.
  • Ora ana tumindak ilegal utawa ora etis sing dadi kepentingan profesional minangka Proyek Profesional. Kita ora bakal kompromi prinsip kanggo keuntungan jangka pendek; luwih becik, kita bakal netepi standar integritas pribadi sing dhuwur.
  • Minangka Profesional Proyek, kita ora kudu ngidini kepentingan pribadi dadi konflik, utawa katon konflik, karo kepentingan para klien. Kita kudu ati-ati banget supaya jujur ing kabeh komunikasi pemangku kepentingan. Kita uga bakal ora nggunakake kontak klien kanggo ningkatake bisnis pribadi utawa kepentingan pribadi kanthi biaya klien utawa afiliasi.
  • Ora menehi suap, kickbacks utawa pituwas utawa pertimbangan liyane sing padha kanggo wong utawa organisasi apa wae kanggo narik utawa pengaruh bisnis. Minangka Profesional Proyek, kita bakal ora menehi utawa nampa hadiah, hadiah, biaya, bonus utawa hiburan gedhe banget kanggo narik minat utawa pengaruh bisnis.
  • Minangka Profesional Proyek, kita bakal asring entuk informasi kepemilikan, rahasia utawa sensitif karo bisnis lan kudu njupuk langkah sing cocog kanggo njamin yen informasi kasebut dijaga kanthi ketat. Informasi iki bisa uga kalebu rencana bisnis strategis, asil operasi, strategi pemasaran, dhaptar pelanggan, cathetan personel, akuisisi lan divestasi, investasi anyar, lan biaya, proses lan cara manufaktur. Informasi bisnis sing dimiliki, rahasia, lan sensitif babagan klien, afiliasi, lan individu bakal dianggep sensitif lan budi lan mung disebar miturut kabutuhan sing kudu dingerteni.
  • Minangka Profesional Proyek, kita bakal ora nglumpukake intelijen pesaing kanthi cara sing ora sah lan ngindhari tumindak miturut ilmu sing diklumpukake kanthi cara kaya ngono. Kita bakal ngupayakake ora mbandhingake utawa mbandhingake mbandhingake layanan lan kompetensi pesaing klien utawa pesaing kita dhewe.
  • Minangka Profesional Proyek, kita manut kabeh undang-undang lan kabijakan klien lan tumindak kanthi hormat lan tanggung jawab marang wong liya ing kabeh transaksi. Kita setuju kanggo nyampekano tumindak sing ora etis, ora jujur, apus-apus, lan ilegal langsung menyang manajemen klien. Minangka Profesional Proyek, kita negosiasi kanthi itikad lan ora tumindak ala marang wong liya. Kita ngajeni hak properti wong liya.
  • Minangka Profesional Proyek, kita ora melu utawa nyalahake tumindak nipu, kalebu setengah kasunyatan, ngilangi materi, pernyataan sing salah utawa mblusukake, utawa nyedhiyakake informasi sing ora ana ing konteks sing dibutuhake supaya pernyataan kasebut ora lengkap. Kita kudu ati-ati banget supaya ora nyalahake perkiraan proyek lan ramalan proyek kanggo para pemangku kepentingan; malah, kabeh perkiraan kudu adhedhasar teknik ramalan sing ketat lan transparan.
  • Minangka Profesional Proyek, kita ora nggunakake favoritisme utawa nepotisme kanggo nyewa lan njupuk keputusan utawa menehi kontrak. Kita uga ora bisa mbedakake nyewa utawa menehi kontrak adhedhasar ras, jender, agama, umur, orientasi seksual, asal nasional, cacat, status perkawinan utawa kulawarga, utawa kategori liyane sing dilindhungi utawa ora cocog.
  • Minangka Profesional Proyek, kita nyampekano konflik potensial marang klien. Yen ana konflik kepentingan sing potensial, kita ora bakal dadi bagean saka proses pengambilan keputusan nganti para pemangku kepentingan bisa milih kanthi idin manawa manawa keterlibatan terus cocog karo konflik potensial.
  • Minangka Profesional Proyek, kita ngupayakake nggayuh komitmen sing ditindakake. Kita duwe kesalahan dhewe lan mbenerake; yen wong liya sing duwe tanggung jawab nggawe kesalahan, kita langsung menehi kesalahan kasebut marang para pemangku kepentingan sing cocog lan njupuk tindakan perbaikan.