Овластен директор на проект (ЦПД)

Овластен директор на проект (ЦДП) има докажана способност да води повеќе, комплексни проекти, програми и портфолија на работа.

Тие донесуваат автономни одлуки на високо ниво и користат иницијатива и пресуда за навигација во разновиден спектар на активности што опфаќаат функции, организации, региони и култури.

Кандидатите за КПД треба да имаат завршено минимум 30 часа професионален саморазвој во текот на последните 12 месеци, а потоа да го докажат еквивалентот со полно работно време на три (3) години искуство во програмата или портфолио лидерство пред да се продолжи со проценка.

Квалификациските програми мора да го исполнуваат минималниот стандард за сложеност наведени во Водичот за проценка, и долгогодишно искуство со раководството може да се акумулира не последователно (на пример, над шест календарски години).

Конечниот преглед ве поканува на критички одразуваат врз една или повеќе од овие програми или портфолија на работа.

Спроведено преку виртуелна видео-конференција, овој преглед бара од вас:

 • демонстрираат примена на ситуации соодветни најдобри практики кај водечките луѓе, процеси и промени во сложени и динамични средини; и
 • идентификуваат можности и придонесуваат за лично, професионално и организациско подобрување.

Пред вашиот преглед, треба да го преземете и прегледате соседниот Водич за проценка - слободно контактирајте не, доколку имате било какви прашања во врска со вашата подобност и / или процесот на проценка.

Можете да аплицирате за сертификација преку вашата профил на сметка во ОТВОРЕНО. Бесплатно е да се регистрирате и да креирате сметка.

ОТВОРЕН е достапен центар за ресурси за управување со мултимедијални проекти слободен за сите, без разлика дали имате намера да аплицирате за сертификација.

12-те мрежни единици во ОПЕН ги опфаќаат сите аспекти на современото управување со проекти, вклучувајќи голем број на добро познати и високо ценети методологии, како што се PMBOK, Agile и PRINCE2.

Успешно завршување на сите онлајн квизови што ја следат секоја тема ќе ги задоволи барањата за знаење за сертификација.

Кандидатите можат да ги испробаат овие онлајн квизови неограничен број пати порано тие формално аплицираат за сертификација. Ова ви гарантира дека никогаш нема да платите за да не успеете!

Орденот за заслуги ја препознава совршеноста во знаењето за управување со проекти.

Оние носители на сертификација кои достигнуваат вкупна оценка од 100% во ОТВОРЕН квизовите автоматски ќе бидат внесени во Институтот за управување со проекти Орден за заслуги.

Институтот за сертификати за управување со проекти ги потврдува современите најдобри практики во дисциплината управување со проекти.

Тие подеднакво ги почитуваат и луѓето и процесите и не претпочитаат ниту еден стандард, методологија или индустриски пристап.

Наместо тоа, нашите сертификати докажуваат многу ригорозна и пренослива основа на знаење, вештини и искуство што може да се примени во кој било контекст на проектот.

Носителите на сертификација на институтот се во крајна линија критички мислители; тие се водачи на проекти, решавачи на проблеми и иноватори на 21 век.

Сега е време да го отклучите вашиот вистински потенцијал за кариера, докажувајќи ја вашата способност да ракувате со предизвикувачки проекти и да ја зголемите својата вредност пред работодавците.

Па, зошто треба да ги потврдам знаењата и вештините за управување со проекти со Институтот за управување со проекти?

 • Пристапете до нашата бесплатна, ОТВОР, библиотека за знаење преку Интернет - не плаќајте за скапи курсеви за подготовка
 • Размислете за алтернативни опции за проценка, вклучително и признавање на вашето учење за управување со претходниот проект
 • Примање сертификација за цел живот - не се потребни членарини, претплата или тековни такси
 • Загарантирано глобално признавање - пасош за управување со вашиот проект!
 • Пристапете до директните патеки до повисоко сертифицирање и / или квалификации
 • Експоненцијално зголемување на вашиот потенцијал за кариера и награди

Работодавците денес се фрустрирани од „ PM PM “ - раководители на проекти кои се сертифицирани врз основа на комплетирање на теоретски квиз специфичен за методологијата.

Ваквите квизови секогаш бараат меморирање на нејасни формули и многу сложени мапи на процеси кои имаат само минлива сличност со тоа како се доставуваат проектите во реалниот свет.

Спротивно на тоа, Институтот за управување со проекти надминува проценка базирана на теорија или студија на случај, барајќи од кандидатите за КПД да покажат практична примена на знаењето за програмата и портфолиото на нивното постоечко работно место.

Ова значи дека организацијата учи заедно со кандидатот, бидејќи тие критички размислуваат за нивните перформанси и ги идентификуваат можностите за подобрување на испораката на идните програми и портфолија на работа.

Всушност, работодавците претпочитаат и инвестираат во институтски сертификати за нивниот персонал од цела низа причини:

 • Сеопфатна проценка спроведена од човечки експерти што ги потврдува знаењата, вештините и искуството
 • Институтот оценува луѓе, а не CV - ние лично ги интервјуираме, предизвикуваме и ги проверуваме сите кандидати на ниво на CPP и повисоко
 • Инстант, онлајн валидација на автентичноста на сертификацијата е достапна преку Linkedin и OPEN
 • Ознаките за сертификација и пост-номиналите на Институтот се акредитирани за да бидат јасно дефинирани и редовно ревидирани меѓународни стандарди
 • Кандидатите се обврзани на институтот Етички кодекс за професионалци во проекти
 • Организациите што користат овластени кандидати од Институтот веднаш наб obserудуваат подобрен проект изведба

Преземајќи пристап на 21-от век кон проценка заснована на компетенции, CPD сертификацијата е најтрајната и најисплатлива опција за извршни менаџери на проекти кои сакаат независно да ја обезбедат својата вредност за нивниот работодавач.

CPD сертификацијата во моментов чини US$500.

Ако имате право да бидете внесени во Орденот за заслуги на Институтот, нема дополнително наплата.

Сите такси се вклучени во сертификација за цел живот - нема што повеќе да се плаќа.

Можете или да платите преку Интернет кога ќе го пополните формуларот за запишување / апликација или да побарате фактура (ако, на пример, сакате работодавецот да плати во ваше име).

Попусти може да бидат достапни и кога користите промотивен код обезбеден од еден од нашите партнери во заедницата.

Колку заработува програма / менаџер на портфолио?

Иако платите се разликуваат по земја, се покажа дека има дури и основна сертификација или квалификација за управување со проекти додава околу 20% до вредноста на платата на поединецот.

Најдобрата земја за работа според плата како раководител на проектот е Швајцарија (САД е рангиран на #2, а Австралија е #3), додека најлош е Египет. Ако сакате да знаете што обично заработува проект-менаџер во вашата земја, само прашај не!

Дали можам да ги користам буквите „ЦПД“ по моето име?

Институтот за управување со проекти е меѓународно акредитиран од Австралиска влада и неговите партнери во договорот како официјален оценувач и орган за издавање на овластени проектни офицери / професионалци / мајстори / директори сертификати

Услови за прием во Институтот за управување со проекти како овластен директор на проект ви овозможуваат по номинално користење на буквите ЦПД во целата формална и официјална кореспонденција (на пр. Janeејн Смит ЦПД).

Како да знам дека некој е оригинален ЦПД?

Може да барате ЦПД преку нашите јавен директориум на носителите на сертификација.

За да се заштити приватноста на сите иматели на сертификација, вашето пребарување мора да содржи целосно дадено име, целосно презиме или целосен број на сертификат. Забележете исто така дека некои носители на сертификација можеби се одлучиле да ги сокријат своите детали од директориумот.

Многу наградени, исто така, ја вклучуваат својата сертификација на нивниот профил на LinkedIn. Во тој случај, единствена хиперврска е дадена за проверка.

Дали воената служба важи за моето искуство во проектот?

Повеќето современи војски се проектно ориентиран, со тоа што тие го доставуваат огромното мнозинство на нивниот производ преку проекти.

Затоа, стои на разум дека колку повеќе напредува членот на услугата, толку повеќе тие преземаат одговорност за раководството на проектот.

Институтот за управување со проекти е првиот меѓународен орган за сертификација за управување со проекти што препознава преку мапирање на военото искуство во врска со проектот на апликантите.

За да ја одредите вашата подобност, користете го додадете ново искуство копче на твоето ОТВОРЕН профил на сметка и изберете воена служба. Бесплатно е да се регистрирате и да креирате сметка.

Ако имате дополнително искуство со проект, програма или портфолио лидерство - или во или надвор од услугата - можете тоа да го доставите одделно за да се смета за прием во Институтот на повисоко ниво на сертификација.

Колку време е потребно за да станете Сертифициран откако ќе ја доставам мојата апликација?

Приемот во Институтот за управување со проекти како овластен директор на проект (ЦПД) обично трае една недела од апликацијата.

Ова време е поминато на преглед и верификација на вашата апликација, контактирање на вашите препораки и примање на нивниот извештај и закажување и спроведување на вашето интервју за проценка.

Доколку сте квалификувани за Орден за заслуги, ова дополнително ќе ви биде доделено на местото на сертификација.

Што ако & #039; не успеам & #039; моето интервју за проценка?

Ако го имате потребното знаење, искуство и препораки, и сте соодветно подготвени за вашето интервју за проценка, процесот треба да биде прилично исправен.

Со тоа, нервите или само фактот дека не сте во најдобриот ден, може да резултираат во тоа да не интервјуирате според стандардот за кој знаете дека сте способни.

Ако не сте успешни во вашиот прв обид за интервју, ќе дадеме неколку препораки за тоа како може да се подобрите следниот пат и ќе ви дадеме можност да бидете повторно проценети без никаков трошок.

Ако сè уште не сте вешти по второто интервју, вашиот оценувач (по нивно дискреционо право) може да избере да ве процени на различно ниво и да ве прими на Институтот за управување со проекти како Овластен проект мајстор.

Што е сертификација за цел живот?

Доживотно сертифицирање значи дека не треба да плаќате годишно членарина или претплата за да ја одржувате вашата сертификација - тоа исто така значи дека никогаш не треба повторно да седите или повторно да го полагате испитот на ова ниво.

Овластените директори на проекти се охрабруваат да го продолжат својот професионален развој преку практика во попредизвикувачки и покомплексни програми.

Дали ќе ја одобрите мојата вештина за управување со програмата / портфолиото на LinkedIn?

Овластените директори на проекти се охрабруваат да се поврзат со нивните проценувачи на LinkedIn.

На ваше барање, тие ќе ја одобрат вашата вештина за управување со програмата / портфолиото на вашиот профил.

Како изгледа сертификатот?

Може ли да купам печатена копија од мојот сертификат?

Вашето дигитално сертифицирање со висока резолуција подготвено за печатење е достапно за преземање во кое било време од вашето профил на сметка во ОТВОРЕНО.

Исто така, може да купите сертификат во печатена копија, со валута, прилагодено печатен, кој има голем број напредни безбедносни карактеристики, вклучително:

 • Единствена, контролирана снабдување хартија со врежано лого и реагира на топлина место
 • Институт за управување со проекти, брендиран холографски препечаток
 • Мулти-обоен микро-нумизматичен ултра-виолетов воден жиг
 • Единствена технологија против измени за да се спречи незаконско копирање и фалсификување

Во моментов, печатените сертификати се достапни само во големина А4.

Испораката се одвива со регистрирана пошта и обично трае 7-10 работни дена.

Како можам да станам овластен тренер за проекти?

Нашите овластени проектни обучувачи се искусни водачи на проекти (CPM или CPD) со минимум десет (10) години докажано водство на проектот и соодветно искуство во наставата и менторството.

Ако сте вие - особено ако зборувате на втор јазик - би сакале да слушнеме од вас!