Овластен проект-офицер (КПО)

Овластен проект-офицер (КПО) е основен соработник на кој било проект проект.

Тие се испитани на најмалку 30 часа студија за управување со проекти и можат да користат знаење за управување со проекти во широк спектар на поставки, преземајќи одговорност за нивните работни перформанси.

Со цел да ја покажете вашата компетентност како Офицер на проектот, од вас се бара да го докажете следново:

 • Знаење: Успешно завршете и оценете се на 30 часа едукација за управување со проекти
 • Вештини: Бидејќи ова е почетно сертифицирање на проектот, не треба да ја демонстрирате примената на ова знаење во реални проекти
 • Искуство: Слично на тоа, не е потребно искуство со работа во проектни средини

Можете да го докажете вашето знаење со успешно завршување ОТВОРЕН, бесплатна програма за едукација на проекти на Институтот 100%.

Наизменично, вие обезбедувате докази за успешно полагање на предмети за управување со проекти од најмалку 30 часа доставени од други јавни или приватни даватели на образование.

Имајте на ум дека курсот мора експлицитно да едуцира за аспект или за сите „управување со проекти“. Академско завршување на работно место или индустриски проект и / или студии за општо управување не се квалификувани.

Можете да аплицирате за сертификација преку вашата профил на сметка во ОТВОРЕНО. Бесплатно е да се регистрирате и да креирате сметка.

ОТВОРЕН е достапен центар за ресурси за управување со мултимедијални проекти слободен за сите, без разлика дали имате намера да аплицирате за сертификација.

12-те мрежни единици во ОПЕН ги опфаќаат сите аспекти на современото управување со проекти, вклучувајќи голем број на добро познати и високо ценети методологии, како што се PMBOK, Agile и PRINCE2.

Успешно завршување на сите онлајн квизови што ја следат секоја тема ќе ги задоволи барањата за знаење за сертификација.

Кандидатите можат да ги испробаат овие онлајн квизови неограничен број пати порано тие формално аплицираат за сертификација. Ова ви гарантира дека никогаш нема да платите за да не успеете!

Орденот за заслуги ја препознава совршеноста во знаењето за управување со проекти.

Оние носители на сертификација кои достигнуваат вкупна оценка од 100% во ОТВОРЕН квизовите автоматски ќе бидат внесени во Институтот за управување со проекти Орден за заслуги.

Се потврдуваат акредитивите на Институтот за управување со проекти современи најдобри практики во дисциплината управување со проекти. Со тоа што не придржуваме ропски на (или евангелизирајќи) кој било стандард, методологија или индустриски пристап, нашите квалификации обезбедуваат многу ригорозни и преносливи основни вештини што можат да се применат во кој било контекст на проектот.

Носители на акредитиви на институтот се критички мислители; тие се водачи на проекти, решавачи на проблеми и иноватори на 21 век.

Акредитивниот институт затоа отвора богатство на можности за кариера за менаџерот на проектот. Го проширува вашиот дострел на пазарот, ги подобрува вашите вештини за управување со проекти, ја прикажува вашата способност да ракувате со предизвикувачки проекти, ви заработува критични проекти и ја зголемува вашата плата за огромна разлика.

Па, зошто треба да ги потврдам знаењата и вештините за управување со проекти со Институтот за управување со проекти?

 • Пристапете до нашата бесплатна, ОТВОР, библиотека за знаење преку Интернет - не плаќајте за скапи курсеви за подготовка
 • Размислете за алтернативни опции за проценка, вклучително и признавање на вашето учење за управување со претходниот проект
 • Примање сертификација за цел живот - не се потребни членарини, претплата или тековни такси
 • Загарантирано глобално признавање - пасош за управување со вашиот проект!
 • Пристапете до директните патеки до повисоко сертифицирање и / или квалификации
 • Експоненцијално зголемување на вашиот потенцијал за кариера и награди

Работодавците денес се фрустрирани од „ PM PM “ - раководители на проекти кои се сертифицирани врз основа на комплетирање на теоретски квиз специфичен за методологијата.

Ваквите квизови секогаш бараат меморирање на нејасни формули и многу сложени мапи на процеси кои имаат само минлива сличност со тоа како се доставуваат проектите во реалниот свет.

Спротивно на тоа, работодавците претпочитаат и инвестираат во институтски сертификати за нивниот персонал од цела низа причини:

 • Сеопфатна проценка на најдобрите практики на проектот, за разлика од единствениот методолошки пристап
 • Инстант, онлајн валидација на автентичноста на сертификацијата е достапна преку Linkedin и OPEN
 • Ознаките за сертификација и пост-номиналите на Институтот се акредитирани за да бидат јасно дефинирани и редовно ревидирани меѓународни стандарди
 • Кандидатите се обврзани на институтот Етички кодекс за професионалци во проекти
 • Организациите што користат овластени кандидати од Институтот веднаш наб obserудуваат подобрен проект изведба

Со преземање на пристапот на 21-от век кон проценка заснована на компетенции, сертификацијата за КПО е најтрајната и најисплатлива опција за членовите на проектниот тим кои сакаат самостојно да ја обезбедат својата вредност за нивниот работодавач.

Сертификацијата за КПО во моментов чини US$100.

Ако имате право да бидете внесени во Орденот за заслуги на Институтот, нема дополнително наплата.

Сите такси се вклучени во сертификација за цел живот - нема што повеќе да се плаќа.

Можете или да платите преку Интернет кога ќе го пополните формуларот за запишување / апликација или да побарате фактура (ако, на пример, сакате работодавецот да плати во ваше име).

Попусти може да бидат достапни и кога користите промотивен код обезбеден од еден од нашите партнери во заедницата.

Колку заработува проект менаџер?

Иако платите се разликуваат по земја, се покажа дека има дури и основна сертификација или квалификација за управување со проекти додава околу 20% до вредноста на платата на поединецот.

Најдобрата земја за работа според плата како раководител на проектот е Швајцарија (САД е рангиран на #2, а Австралија е #3), додека најлош е Египет. Ако сакате да знаете што обично заработува проект-менаџер во вашата земја, само прашај не!

Дали можам да ги користам буквите „CPO“ по моето име?

Институтот за управување со проекти е меѓународно акредитиран од Австралиска влада и неговите партнери во договорот како официјален оценувач и орган за издавање на овластени проектни офицери / професионалци / мајстори / директори сертификати

Услови за прием во Институтот за управување со проекти како овластен службеник за проекти ви овозможуваат по номинално користење на буквите CPO во целата формална и официјална кореспонденција (на пр. CPO на Jane Smith).

Како да знам дека некој е оригинален CPO?

Можете да барате CPO преку нашите јавен директориум на носителите на сертификација.

За да се заштити приватноста на сите иматели на сертификација, вашето пребарување мора да содржи целосно дадено име, целосно презиме или целосен број на сертификат. Забележете исто така дека некои носители на сертификација можеби се одлучиле да ги сокријат своите детали од директориумот.

Многу наградени, исто така, ја вклучуваат својата сертификација на нивниот профил на LinkedIn. Во тој случај, единствена хиперврска е дадена за проверка.

Дали треба да завршам CPO пред CPP или CPM?

Стандардите за знаење за CPO се исти за CPP и CPM - испитување на 30 часа образование за управување со проекти.

Ако го имате потребното искуство и вештини, треба да размислите да го прескокнете CPO и да одите директно на сертификација на повисоко ниво.

Не само што ќе си заштедите надоместок за проценка на КПО; ретроспективно ќе добиете КПО откако ќе бидете примени во Институтот како ЦПП или КПМ.

Колку време е потребно за да станете Сертифициран откако ќе ја доставам мојата апликација?

Доколку сте завршиле со ОТВОРЕНО, КПО и Орден за заслуги (доколку е применливо) се појавуваат веднаш по приемот на вашата апликација и плаќањето.

Сертификацијата за КПО врз основа на признавање на вашите претходни студии за управување со проекти може да трае до една недела, бидејќи тоа зависи од проверка на вашиот статус кај давателот на курсот.

Што ако аплицирам и плаќам за сертификација, но не успеам?

Кандидатите кои завршуваат ОТВОР не можат да аплицираат и да плаќаат за сертификација се додека успешно не ги исполнат условите; затоа е невозможно да се „успее“ бидејќи предусловите за прием се веќе исполнети откако ќе се побара плаќање.

Кандидатите кои пропуштиле сесија на работилница или не исполнат стандард за проценка, можат да ги завршат соодветните делови на OPEN во свое време без дополнителни трошоци - вашиот оценувач ќе ви покаже како да го направите ова.

Кандидатите кои ќе достават нецелосни или неподобни апликации за признавање на претходно учење, можат или повторно да го достават или да го завршат ОТВОРЕНО во свое време, без дополнителни трошоци - нема да ви се наплаќа двапати.

Што е доживотно сертифицирање?

Доживотно сертифицирање значи дека не треба да плаќате годишно членство или претплата за да ја одржувате вашата сертификација - тоа исто така значи дека никогаш не треба повторно да седите или повторно да го полагате испитот на ова ниво.

Овластените службеници за проекти се охрабруваат да го продолжат својот професионален развој преку практика и постепено да бидат оценувани на повисоки нивоа, бидејќи ги развиваат потребните вештини и искуство.

Дали ќе ја одобрите мојата вештина за управување со проекти на LinkedIn?

Овластените службеници за проекти кои успешно завршуваат работилница за олеснета обучувана програма (CPT) се охрабруваат да се поврзат со нивниот тренер (и) на LinkedIn.

На ваше барање, тие ќе ја одобрат вашата вештина за управување со проектот на вашиот профил.

Како изгледа сертификатот?

Може ли да купам печатена копија од мојот сертификат?

Вашето дигитално сертифицирање со висока резолуција подготвено за печатење е достапно за преземање во кое било време од вашето профил на сметка во ОТВОРЕНО.

Исто така, може да купите сертификат во печатена копија, со валута, прилагодено печатен, кој има голем број напредни безбедносни карактеристики, вклучително:

 • Единствена, контролирана снабдување хартија со врежано лого и реагира на топлина место
 • Институт за управување со проекти, брендиран холографски препечаток
 • Мулти-обоен микро-нумизматичен ултра-виолетов воден жиг
 • Единствена технологија против измени за да се спречи незаконско копирање и фалсификување

Во моментов, печатените сертификати се достапни само во големина А4.

Испораката се одвива со регистрирана пошта и обично трае 7-10 работни дена.

Како можам да станам овластен тренер за проекти?

Наши Овластени обучувачи на проекти се високо искусни водачи на проекти (CPM или CPD) со минимум десет (10) години докажано водство на проектот и соодветно искуство во наставата и менторството.

Ако сте вие - особено ако зборувате на втор јазик - би сакале да слушнеме од вас!